Godkända Russhingsten Olé KL 663

Olé är en mycket trevlig hingst. Han är en riktig blickfångare med sin guldgula färg och vita man och svans.

Det allra bästa med Olé är hans temperament, lugn och samarbetsvillig. Han är väldigt lätthanterad, han är lätt och rolig att köra. Olé är lika lätt att hantera hemma som borta.

Olé står till tjänst för alla sorters ston, ponnier och små hästar. Vi erbjuder både handbetäckning och fribetäckning.

Far är G I prem och imp. från Danmark. Mor är ett diplomsto som tidigare lämnat en dotter med diplom. Morfar är Elit prem. Mormor är prem med Superelit och mor till 4 godkända hingstar och 5 diplomston. Mormorsmor är ett Elitsto med 2 hingstar och 3 diplomsto. Tillhör Dorina linjen av Tyra 36 familjen.

Vid avelsbedömningar har Olé fått kommentarer som; Rastypisk, bra modell, bra överlinje, lätt trav och harmonisk. Olé visades i augusti 2022 på Russavelsförbundets Generalmönstring i Vetlanda och höjde sin tidigare bedömning och blev placerad på 6e plats av 14st. Olé skötte sig mycket fint på visningen där vi gick omkring 14st hingstar tillsammans med bara ett par meter mellan.

Kostnad för betäckning år 2022 är 3125kr inkl moms. I priset ingår 1 månad bete. Det tillkommer inte någon levande föl avgift. Blir stoet inte dräktig 2022 så får man komma tillbaka och betäcka om år 2023 för halva priset dvs 1563kr inkl moms.

Tanken med att det ingår 1 månad bete är att stoet kommer hit och hinner acklimatisera sig lite innan högbrunsten och går sedan kvar tills hon är kontrollerad dräktighet med ultraljud på 17 dagar. Om stoet ska gå kvar mer än 1 månad så tillkommer kostnad 20kr inkl moms per dag för bete. Vill man ha sitt sto kvar en tid efter konstaterad dräktighet går det bra och då blir priset enligt våra ordinarie betespriser per månad.

Kostnader som tillkommer är exempelvis veterinärkostnader, ev provtagningar, hovslagare och avmaskning.

Alla hästar som kommer till gården kommer avmaskas när de anländer.

Stona ska vara fullt friska och fullt vaccinerade mot influensa och stelkramp. Har stoet tidigare kastat eller inte tagit sig tidigare år så ska stoet undersökas av veterinär innan hon får träffa hingsten. Undersökningen kan antingen ske innan stoet kommer hit (med skrivet intyg som visas upp för oss) eller av oss när stoet kommit hit.

Välkommen att boka plats via mail stuteri@dalagarden.com eller telefon/sms 0768356957