[child_pages list=”true”]

Vi har regelbundet kurser och tränare här på Dalagården. Vill du vara med så hör av dig, kurserna är öppna för alla, bäst är att du skickar ett e-mail till Gunilla.

Jan Vinblad

Varannan vecka kommer Jan och tränar oss i klassisk ridning. Jan är mycket noggrann med grundträning och mjukgörande övningar i kombination med gångartsträning. Detta ger mjuka, lydiga positiva hästar som går i rätt form. Går hästen i rätt form håller den sig frisk och orkar bära sin ryttare utan problem. Jan är mycket duktig på både helheten och små detaljer. Gör man som Jan säger, svävar man på moln när man rider.

Kurserna för Jan är fullbokade under vintern 2015 – 2016 .

Kajsa Ränkfors

Kajsa kommer med jämna mellanrum och håller kurs i akademisk-centrerad ridningj. Kajsa är väldigt duktig på att få en att bli medveten om sin egen kropp och dess inveran på hästen, detta ger otroliga resultat med en betydligt ökad ridupplevelse.

Einar Öder Magnusson

Einar kommer hit 1 – 2 gånger per år och hårdtränar oss ett par dagar. Einar bor på Island och är en mycket välkänd ryttare och tränare, bl.a. är han tränare för isländska landslaget.

Anders Jönsson

Anders är vår körtränare, så ofta vi har möjlighet så åker vi till Jonstorp heller Krapperup tränar körning. Anders själv är en fantastiskt duktig kusk, han har bland annat ingått i det svenska körlaget som vann VM i Frankrike. Vi tävlar alla tre i körning med var sin ponny och det är jätteroligt. Moa kör sin welsh-ponny Jackie, Minna kör sin shetlandsponny Viveka och Gunilla kör sin shetlandsponny Malinka.

Linus Andler

Linus finns inte längre, han avled i januari 2008 i sviterna av cancern i strupen. Vi saknar Linus jättemycket och har svårt att förstå att han inte kommer att träna oss mer. Det är en stor sorg och en stor förlust för alla hästvänner. Linus var polis och arbetade som ridande polis och med att utbilda polishästar och polisryttare. Linus var också tränare till sin dotter Sofia som tävlade i fälttävlan på Olympiaden i Sydney, Sofia skulle också vara med i Aten men hennes häst blev halt. Linus kom en gång i månaden under terminerna och tränade oss i ”Polishästträning”, dvs att öka kontakten mellan häst och ryttare så att hästen känner vad ryttaren vill utan alltför mycket hjälper. Vi tränade också modighet genom att få hästarna att lyckas att klara ”svåra” saker genom positiv förstärkning under lugna förhållanden. Vi brukar kalla dess träningar för VÄRLDENS ROLIGASTE KURS. Och efteråt kände sig både häst och ryttare mycket duktiga, självkänslan ökade radikalt..