Ängelholmsvägen 234, 269 42 Båstad  0431 703 45

Bete på Dalagården

Vi har mycket stora hagar (10-40 ha/hage) med omväxlande öppna fält och lövskog. Hagarna ligger på Hallandsåsens vackra sluttningar och är mycket kuperade. Betet är ogödslat och örtrikt med rinnande kristallklart vatten.

Vi tar emot unghingstar, ston och valacker. Sto med föl och dräktiga ston är även mycket välkomna. Under våren tar vi emot sto med föl för avvänjning. Vi tar även emot begränsat antal platser för eksem sto och valacker på ett bete uppe på åsen där det alltid fläktar.

Vi har betessläpp söndagen den 7 maj och sedan har vi beteshämtning lördagen den 7 oktober. Den 7 oktober har vi även en föl och unghästmöntring här på gården med avelsdomare Nina Bergholtz.

Priset år 2017 är för hingstar och valacker(upp till 3år) 3000 kr för hela säsongen, för sto och valacker(äldre än 3år) är betespriset 2500 kr. Det tillkommer 100kr/månad för storhäst. I betesavgiften ingår bete och daglig tillsyn. Kostnad för verkning och avmaskning tillkommer, hästarna verkas var 8:e vecka av en av våra mycket duktiga och givetvis utbildade hovslagare. Alla hästar som kommer till betet kommer avmaskas när de anländer till gården och hästarna kommer även att avmaskas under betet. Alla hästar ska vara vaccinerade mot stelkramp och influensa, vi kan vaccinera hästarna.

Vi erbjuder också kastrering av hingstarna på hösten i god tid innan de åker hem, bra miljö för hingstarna att läka och praktiskt för ägaren. Pris för kastrering 2750kr inkl moms